Ontdek onze afdelingen 

Van Pinkel tot Aspirant

Pinkels

Picture
Picture

​Leeftijd:  6 – 8 jaar

Hinkeltwinkel, Pinkel!

De pinkels zijn de allerkleinsten van de hoop. Eén van de belangrijkste bezigheden van de pinkels is fantaseren. De leiding gaat hier in mee en zal vaak spelen voorzien die zich afspelen in de wereld van trollen, prinsessen, heksen,... Verkleedpartijtjes zijn hierbij natuurlijk niet uitgesloten! 


De pinkeltjes gaan 7 dagen mee op kamp, en komen dus 3 dagen later aan dan de andere kinderen.  Zo hoeven ze hun lieve mama’s en papa’s iets minder lang te missen.

Leeftijd: 8 - 10 jaar

Bij de speelclub, daar is het fijn. Speelclub is klein, maar fijn!

De speelclub, de naam zegt het zelf, houden enorm veel van spelen. Bosspelen, dorpsspelen, pleinspelen,... Hoe gekker hoe beter! Ze schilderen, zingen liedjes, duiken in de verkleedkoffer,...  Kortom, bij de speelclub heb je geen tijd om je te vervelen! 

 

Vanaf de speelclub ga je 10 dagen mee op kamp, joepie!

kwikken

Picture

Leeftijd: 10 - 12 jaar

Altijd, blij! 

​De kwikken bestaat uit een vrolijke bende 10 tot 12 jarigen. Op zondag spurten ze het blokje rond, ravotten ze erop los en sluipen ze door de bossen. 


Deze groep vol enthousiaste kinderen duikt wel al eens graag in de modder, is niet bang voor een beetje regen en maakt zo van elke zondag een avontuur!

Picture

Leeftijd:  12 - 14 jaar

Dapper, trouw!

Een hechte groep, dat zijn de tippers natuurlijk! De tippers zijn al wat ouder, waardoor ze er al eens op uit trekken. Met de fiets verkennen ze omliggende dorpen om spetterende dorpsspelen te spelen. Een filmpje kijken, een pleinspel, teambuilding, .... 


Vanaf de tippers ga je op 2-daagse. Dit zijn twee dagen boordevol plezier en leuke activiteiten zoals een bezoekje aan een pretpark, een zwembad, bowlen, ... 

Tiptiens

Picture

Leeftijd: 14 - 16 jaar

Samen sterk, hemelsblauw!

​14 tot 16 jarigen vinden hun plekje bij de tiptiens. Ze kunnen zich inleven als geen ander in het leven van een superster, hebben elke zondag wel één of ander verhaal te vertellen, geven zich helemaal in ruige pleinspelen. Kortom ze vormen een gezellige, maar zotte bende die zich elke zondag weet te amuseren!

Picture

Leeftijd: 16 - 18 jaar

Zonnig goed, streven naar oranje!

De aspiranten vormen de oudste leeftijdsgroep binnen de Chiro. De zondagen van de aspi’s zijn heel gevarieerd. De ene keer is het tijd voor hevige spelen, terwijl het op een andere zondag weer is tijd is voor een rustige babbel in het lokaal. Omdat het voor enkele van de aspiranten het laatste jaar is, krijgen ze ook vaak de mogelijkheid om al eens te proeven van het leiding zijn. Zo zijn er enkele zondagen waarop ze leiding mogen geven. Ook op kamp nemen de aspiranten de taak van de leiding voor even over. 

 

Omdat ze de oudste groep zijn gaan ze één keer in hun aspirantencarrière op buitenlandskamp! Deze unieke ervaring vindt dus om de twee jaar plaats. Zo gaan ze bijvoorbeeld naar Zuid-Frankrijk of Tsjechië om zich daar tien dagen te amuseren. 

Speelclub 

Tippers

Chiro De Spiraal

Chiro De Spiraal 

Aspiranten 

ADRES
Broekstraat 121

9150 Rupelmonde

CONTACT
despiraal.chiro@gmail.com

Valérie: +324 85 37 02 98

Maxence: +324 76 61 28 82

VOLG ONS OP SOCIALE MEDIA

*De Pinkels zijn er tijdelijk niet door een tekort aan leiding, ben je tussen 6 en 9 jaar? Dan ben je meer dan welkom bij de Speelclub!